donderdag 1 maart 2012

Thema Hier woon ik (2)

Gisteren had Jules zich in een kartonnen doos verstopt. Hij paste er helemaal in...
De juf vertelde daarna een verhaal: Op een dag stond er een meneer met 2 grote dozen voor de deur. Er zaten een wasmachine en een droogkast in. Papa bracht de lege dozen naar boven. Zo konden Jules en zijn zus er fijn mee spelen. De zus maakte er meteen een poppenhuis van. Jules wilde er een écht huis van maken maar dat kon natuurlijk niet. Echte huizen zijn gemaakt van stenen. Daar had de zus wel een oplossing voor: ze tekende bakstenen op de doos van Jules. Zo leek het een echt huis!
We schilderden een Bob de Bouwer. De oudste kleuters moesten proberen hem zo waarheidsgetrouw (met de juiste kleuren) te schilderen... Ze deden dat super goed!
il
We leerden een nieuw lied:
Een grote steen en nog een steen, gewoon erboven op
Een grote steen en nog een steen, ik bouw tot aan de top
Een grote steen en nog een steen, waar gaat die toren heen?
Een grote steen en nog een steen, oh nee, hij stort ineen!

We bekeken het gereedschap van Bob de Bouwer. We moesten uitleggen waarvoor het diende. De juf koppelde er een geluid aan. Nadien deed de juf het geluid na en moesten wij raden om welk gereedschap het ging...
De oudste kleuters maakten een moeilijke opdracht. De juf had verschillende delen van een huis uitgeknipt en wij moesten denken, puzzelen en plakken zodat we allemaal een huis verkregen...
We speelden ook een associatiespel. De juf had prenten van verschillende soorten huizen. Wij moesten de "mannetjes" bij het juiste huisje leggen.
Een clown woont in een circustent
Een kabouter woont in een paddestoel
Een indiaan woont in een tipi
Een koning woont in een kasteel
Een eskimo woont in een iglo
De juf bracht ook 2 dozen met suikerklontjes mee. We mochten daarmee bouwen. De juf was verrast van de mooie constructies die we ervan maakten.
Natuurlijk werd er ook veel gespeeld.
En we verwelkomden een nieuwe kleuter: Medina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten