vrijdag 23 maart 2012

Thema "Het kippenhok" (3)

Toen we woensdag in het kippenhok keken, vonden we een droevige Kip Kato... Ze wilde zo graag dat er iets gebeurde met haar eitje, maar wat...? Er lag wél een boekje in haar nest. De juf vertelde het verhaal. Nu wisten we wat Kip Kato wilde! Ze wilde een kuikentje! Maar dan moet ze wel nog eerst op haar eitje gaan zitten en broeden... Geduld!
Wachten kan lang duren, ook voor kleine kleuters. Dus besloten de juffen om eitjes voor ons te bakken (nee, niet die van Kip Kato!)
Eerst aten we spiegeleitjes, daarna omeletjes.... Mmm, dat smaakte heerlijk!
Tijdens het bakken, kleurden we een kippenmandje...
De volgende morgen keken we vol spanning uit naar Kip Kato's broedkunsten... En raad eens wat?! Er zaten niet één maar twee kuikens in haar nest! Kip Kato was zoooo gelukkig!
 We bekeken de kuikentjes van alle kanten. Wat waren ze klein, zacht en schattig!
 We moeten ze wel nog tafelmanieren leren. Les 1: we zitten niet IN ons eten!
Het kippenhok werd wat te klein voor Kip Kato en haar babykuikentjes, dus maakte de juf een ander huisje klaar: ze gooide wat zagemeel in een kartonnen doos, ze zette Kip Kato samen met haar kroost erin, zodat ze het goed warm hadden...
We leerden een versje:
Onder de veren van Kip Kato
ligt een eitje in het stro
Het eitje breekt nu open
Het kuikentje kan nu lopen
We leerden ook prenten in de juiste volgorde leggen:
1. De kip legt eieren
2. De kip gaat op de eieren zitten (broeden)
3. De eitjes breken open
4. Er komen kuikens uit
We leerden ook dat kuikens (net als wij) groeien. Nadat ze uit een ei komen, zijn ze nog maar piepklein, ze worden groter en groter totdat ze uiteindelijk kip of haan worden...
We kregen er op vrijdag een nieuw vriendje bij. Welkom Valentijn!
En wie er wil weten wat er van onze kuikentjes is geworden... Ze kregen de naam Jip en Janneke en wonen nu bij onze juf. Vandaag genoten ze van hun eerste zonnestralen in hun nieuwe super-de-luxe-5-sterren-verblijf... (LOL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten