vrijdag 16 maart 2012

Thema Daar is de lente! (2)

We luisterden naar een verhaal van Jules. Jules wandelt in zijn tuin en geniet van het mooie weer. Hij gaat in het gras liggen en luistert naar de geluiden rond zich. Hij ruikt lekker geurende bloemen. Hij ziet vogels die druk bezig zijn aan hun nest. Opeens valt er een witte vlek op Jules' been. Wat is dat? Het ruikt niet lekker... Is het een regendruppel? Nee! Het is vogelkaka! Bah!
Lente betekent ook: winterkleren opbergen en wat luchterige kleren aantrekken. We deden Jules dus een kortere broek en een dunnere T-shirt aan. Hij fleurde helemaal op!
We tekenden een boom: een dikke stam en dunne takjes. Toen de boom klaar was, mochten we er groene blaadjes en roze bloesem in stempelen. En kijk 'ne keer: een lenteboom!
Op vrijdag zagen we dat de bloempjes van de juf kwamen piepen. Ze zei ons dat het narcissen waren. Ook onze zaadjes zijn ontkiemd. In het ene potje was dit al duidelijker te merken dan in het andere...
We maakten een mooi papiertje voor rond ons bloempotje, zodat we het mee naar huis konden nemen...
Op vrijdag om 11u herdachten we de slachtoffers van de busramp in Zwitserland. We begrepen misschien niet precies hoe en waarom, maar we merkten dat het iets serieus was. We waren erg onder de indruk van de stilte om ons heen en deden gewoon mee met de rest van de school: een minuut stilzijn...
Donderdag- en vrijdagnamiddag genoten we met zijn allen van het heerlijk lenteweertje. We mochten zónder jas naar de eetzaal en zónder jas naar buiten. Joepie!
We hielden zelfs onze eerste picknick van het jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten