vrijdag 20 januari 2012

Thema Ziek zijn (5)

Vandaag was het feest!
Lars, de oudste peuter van de klas is 3 jaar en dat werd vandaag groots gevierd. Hij had een reuzetaart meegebracht, een taart met zijn eigen foto erop. Waauw! Proficiat, lieve kerel!
En wist je dat diezelfde Lars er 2 liefjes op nahoudt?! :-) Dat zal wat worden als het Valentijn is...
Opeens kregen we bezoek van de leerlingen van juf Wendy. Zij leerden over "de meter". Ze hadden een stok meegebracht van 1 meter lang en ze wilden kijken of onze kindjes van de klas kleiner of groter dan een meter waren... Noah vond het niet zo fijn...
Daarna toonde de juf een grote prent van een zieke Jules. We konden al goed verwoorden wat er op de prent stond.
Aan de werktafel leerden we met gipsverband werken. We kregen stukjes gipsverband, moesten deze in water soppen en dan op een kokertje kleven. Dat ging al aardig goed. Dus als er ooit iemand een gebroken arm of been heeft... Wij kunnen dat ingipsen!
Wat het resultaat uiteindelijk zal worden, weten we nog niet. Daar wordt in het weekend ernstig over nagedacht :-)
's Namiddags aten we een stukje van Lars' lekkere verjaardagstaart. Zelfs de andere juffen wilden ervan proeven!
Het laatste uurtje van elke vrijdag spelen we samen met de andere kleuters van de school een spel. Dit keer moesten we leren verbanden leggen. Er werden telkens 3 groepjes gemaakt. In elk groepje zat een kindje van elke klas. De jongste van het groepjes mocht met de dobbelsteen gooien. Bovenaan verscheen er dan een lichaamsdeel. De oudsten moesten dan dat lichaamsdeel "inpakken" bij de jongste kleuter... Zo werden er neuzen, lippen, buiken, ruggen, handen en voeten ingepakt...
Tenslotte speelden we een spel om te zien wie er de sterkste van de klas was. Er stonden 2 lijnen op de grond en we moesten met de ruggen tegen elkaar zitten. Wie zijn "tegenstander" het eerst over de lijn kon duwen, was de sterkste!

Het thema van volgende week is "GAATJES". Jullie hebben een briefje meegekregen met een opdracht: maandag wil de juf van elke kleuter een voorwerp of een kledingsstuk met een gaatje erin! Veel succes met de zoektocht! :-)

Prettig weekend aan iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten