donderdag 19 januari 2012

Thema Ziek zijn (4)

Deze morgen toonde de juf enkele medicamenten die wij (als kleuter) kennen: een hoestfles, een neusspray, pijnstillers die mama of papa in je poep moet steken (de juf had daar een gekke naam voor: POEPSNOEPJE), een zalfje en een poedertje dat je moet oplossen in water.
Toen de juf dit poedertje oploste in water, ons eraan liet ruiken en ons vertelde dat dat poedertje was voor kindjes die heel hard moesten hoesten, begonnen we met zijn allen heel hard te hoesten in de hoop te mogen proeven van dat drankje dat zo lekker rook! :-) De juf vond dat wel heel grappig...
Maar nee, de juf gaf ons niks en zei ons dat alleen mama's en papa's medicijnen mochten geven aan ons.
We leerden ook toneelspelen. Eerst moesten we volgende prenten in de juiste volgorde leggen.
Bij elke prent hoorde een scène.
Prent 1: Tom heeft hoofdpijn. Hier moesten we uitbeelden waar we nog overal pijn konden hebben: keel, buik, rug,...
Prent 2. Mama belt de dokter. Wij kunnen ook al goed telefoneren en gesprekjes voeren...
Prent 3. De dokter onderzoekt Tom. Luna en Yule speelden de scène voortreffelijk na! Ah ja, we hadden de voorbije dagen ook al goed kunnen oefenen!
De juf had een tekening bij van Sofie. Sofietjes was gevallen en had overal pijn! Dat kon je zien aan het bloed en de wondjes. Wij mochten toen op elk wondje een pleister kleven...

1 opmerking:

  1. Hallo,

    Ziet er leuk uit! Ik ben zelf juf van een 1e kleuterklas en zou de prenten van de verschillende stappen (bellen naar dokter, in bed liggen enz) graag ook gebruiken. Zou u deze naar mij kunnen doorsturen aub? op v.vandamme@hotmail.com. Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen