woensdag 12 oktober 2011

Thema: Lekker fruit - Dag 3

Vandaag kregen we bezoek van een toffe peer :-)

We moesten eerst kijken in de boekentas van het beertje (weekkalender). Eén van die voorwerpen konden we ook terugvinden in de fruitmand? Welk? Juist ja, de peer!
We bekeken de peer langs alle kanten en konden zo zien dat de peer precies een mannetje is met een dikke buik. We leerden dat peren in een perenboom hingen. Toen de juf de peer opensneed, zagen we een huisje waar pitjes in wonen. Liana merkte pienter op dat in háár huisje geen pitjes woonden, wél mensen...
Daarna sneed de juf de peer in frietjes en mochten we proeven...
 Om duim en vingers mee af te likken! Al vond Lars de schil niet zo lekker...
Daarna gingen we aan het werk. De eerste knipoefening van het schooljaar. We moesten repen groen papier in stukjes knippen. Er zijn al enkele kleuters die heel goed kunnen knippen!
Daarna smeerden we een tekening van een peer helemaal in met lijm en mochten we onze stukjes erop kleven. De resultaten waren echt de moeite!
We speelden ook nog een kringspelletje. Eerst moesten we 2 helften van vruchten bij elkaar zoeken. Zo kregen we een peer, een banaan, een appel, een aardbei en een appelsien.
Dan mochten we de échte vrucht erbij leggen
De juf koos er 3 vruchten uit: de banaan, de appel en de peer en toverde er één van weg. Wij moesten raden welke vrucht er onder de boodschappenmand lag. Daarna werden we één voor één geblinddoekt en moesten we voelen welk fruit we in onze handen hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten