maandag 17 oktober 2011

Thema: Herfst - Dag 1

Het heeft eventjes geduurd maar nu is het eindelijk zover: de herfst is in het land!

Jules was in het weekend naar het bos geweest en had een mooie tekening bij. Er stonden verschillende bosdieren op de tekening: de eekhoorn, de haas, de specht, de egel... Het had geregend. Dat kon je zien aan de plassen. Gelukkig had Jules zijn regenlaarzen aan, anders zouden zij voeten nat geworden zijn... We konden ook paddestoelen zien en op de grond lagen allemaal blaadjes. De wind had die van de bomen geblazen...
Een nieuw seizoen: het ideaal moment om de weerkalender in te voeren in de klas. De juf had prentjes van elk weertype op de grond gelegd. Toen moesten we naar buiten kijken en de prenten uitzoeken die bij het weer van vandaag pasten: niets dan witte en grijze wolkjes!
Jules had zijn zomerkleren nog aan en mocht zo echt niet naar buiten van de juf. Hij was erg droevig, want hij wist niet wat hij dan wél moest aandoen. Gelukkig wisten wij het wél: een lange broek, een trui, een jas met een kap en regenlaarzen.
Yule toonde daarna de nieuwe mode wat regenattributen betreft: blitse regenlaarzen en een hippe paraplu!
Daarna gingen we ijverig aan het werk: de juf had een boom uitgesneden uit een soort foam. Wij scheurden bruin papier in kleinere stukken en kleefden die op de boom. Er mocht geen wit vlekje meer overblijven. De stam en de takken moesten helemaal bruin worden!
Dan kleurden we allemaal nog een blaadje in verschillende herfstkleuren: groen, bruin, geel, rood en oranje. De juf knipte het blaadje uit en wij mochten kiezen waar we de blaadjes gingen ophangen: onderaan, bovenaan of in het midden van de boom. Het resultaat: een supermooie herfstboom die staat te pronken in de klas.
We deden ook een dramatisatiespel. De juf toverde ons om in bomen. Heel veel bomen samen, noemen we een bos. De juf zei ondertussen een versje op:
Alle bomen in het bos
laten nu hun blaadjes los
Blaadjes geel en blaadjes bruin
vallen in de tuin
We deden ook de wind na: de juf legde heel wat blaadjes op de bank en wij mochten die ervan af blazen, zodat ze allemaal op de grond terechtkwamen... Amaai, wat moesten we hard blazen!
Morgen in de namiddag maken we een herfstwandeling naar het stadspark!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten