woensdag 14 september 2011

Thema: Kleuren en vormen - Groene dag

Vandaag ging Beertje met de groene boekentas naar school en wat zat erin? Een krokodil, regenlaarzen, een peer, een paprika en een kerstboom...
Daarna zochten we naar groene voorwerpen in de klas en legden deze in de groene doos:
Daarna mochten we plakken. De juf had deuren uitgeknipt in de 3 kleuren die we al geleerd hebben (geel, rood en groen) en deze mochten we opkleven op een witte deur. Het werd een mozaïek van mooie deuren!
De juf vertelde ook een verhaal over Jules. De papa van Jules ging de kamer van Jules schilderen dus moesten ze eerst naar de verfwinkel. Jules mocht de kleur kiezen. Hij kon echter niet kiezen; hij vond zowel geel als blauw een mooie kleur. Papa had een goed idee: hij kocht 2 potten verf, geel en blauw! Thuis goot papa een beetje blauwe verf bij heel veel gele verf en Jules mocht de kleuren mengen. Toen hij in de pot roerde, verscheen er een andere kleur: GROEN!
In de klas probeerden we ook kleuren te mengen. En ja hoor, wij kunnen ook toveren! Geel en blauw wordt inderdaad groen!
Jules is soms ook wel een beetje onhandig. Zo struikelde hij over de "kleurdozen" die op de grond stonden en alle voorwerpen lagen door elkaar op de grond. Toen de juf zei dat hij alles moest opruimen, begon hij te wenen want hij wist niet hoe dat moest. Gelukkig konden wij hem helpen!
Morgen leren we over de kleur BLAUW!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten