donderdag 15 september 2011

Thema: Kleuren en vormen - Blauwe dag

Beertje ging vandaag met de blauwe boekentas naar school en nam het volgende mee: een jeansbroek, een kleurpotlood, een bloem, een schaar en een bal.
Dan mochten we blauwe voorwerpen gaan zoeken in de klas en deze in de blauwe doos leggen:
 De juf had een tekening gemaakt met een gek mannetje: het vormenmannetje. We mochten deze schilderen...
De juf had ook nog enkele kleurenspelletjes: een domino...
We leerden al over de wielen en de deuren. Vandaag leerden we over een nieuwe vorm: dak.
In de namiddag vertelde de juf een verhaal met haar handen: één hand heette Sofie, de andere hand heette Jan. Sofie speelde met de bal en viel in een plas gele verf. Ze was toen erg verdrietig. Jan lachte haar uit. Hij lachte zo hard dat hij zelf viel; in een plas blauwe verf... Toen waren ze allebei droevig. Ze probeerden elkaar te troosten en knuffelden heel hard met elkaar. Wat gebeurde er toen? Ze werden allebei groen!
Oei! En hoe moesten ze nu weer proper worden? Gelukkig wisten de kindjes wat ze moesten doen: ze moesten zich gewoon wassen!
De juf kon hier jammer genoeg geen foto's van maken...

En 's avonds toonde de juf dit boek. Een speciaal boek. Er stonden prenten in die niet helemaal af waren (een auto zonder wielen, een huis zonder ramen,...). We moesten er de juiste vorm opkleven...


Het was een fijne dag. Morgen oefenen we al de aangeleerde kleuren (geel, rood, groen en blauw) nog eens in... En als het morgen ook zo'n mooi weer is (én als we 's voormiddags goed werken) mogen we 's namiddags buiten spelen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten