zondag 24 maart 2013

Tok tok tok .... het kippenhok!

Het is bijna Pasen. En bij Pasen worden er lekkere eitjes verstopt die we moeten gaan zoeken. Maar waar komen die eitjes nu vandaan? ... Van de Kip!
Deze week hebben geleerd over de kippen. Er is zelfs eentje bij ons op bezoek geweest in de school. We hebben haar de naam Marie de Kip gegeven. Samen met de 2de en 3de kleuterklas hebben we in de zaal een waarneming gedaan van de kip.
Marie de Kip heeft zelfs eventjes mogen rondlopen in de zaal en was bijna op de schoot van Alexia gevlogen :-) ! 
Daarna is Marie met ons mee naar de klas gegaan waar we samen een kippenhok hebben gemaakt voor haar!
 


We hebben ook zelf een kippetje geknutseld en de poppenhoek omgetoverd tot een echt kippenhok, waar we met onze zelfgemaakte kippen en kuikens konden gaan spelen. We gingen de kippen verzorgen en eten geven. De eitjes rapen en daar lekker mee koken!


We hebben ook een waarneming gedaan van eieren, hoe zien ze eruit? En dan hebben we de eitjes klaargemaakt op verschillende manieren: gekookt ei, roerei en een spiegelei! Mmmmm, dat was smullen.Op vrijdag had meester Stijn 3 kuikentjes meegebracht. Wat waren ze schattig! Samen met de 2de en 3de kleuterklas hadden we ze weer samen in de zaal waargenomen en mogen aaien.


Als afronding van ons thema Kippenhok hebben we iets lekkers gemaakt om te smullen en wat de kippen ook graag eten. We hebben van maïs popcorn gemaakt! En dat was gek: die maïs pofte in de pot en als we de deksel ervan af deden sprong die eruit!

De mama van Artur had ook nog een lekkere traktatie voor ons! Ze had lekkere koekjes gebakken voor alle kindjes. Het was heel lekker! Nog eens een dikke DANK U WEL van alle kleuters aan de mama van Artur!En vervolgens nog enkele foto's van in de klas.
2 opmerkingen:

 1. Heel mooi en lekker mmmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,
  ik heb heel veel gehad aan de foto's van uw waarneming de kip. Mijn vraag hoe lang is de kip in de klas geweest en leefde het in de kooi van op de foto's?
  groeten
  Emel

  BeantwoordenVerwijderen