zondag 24 maart 2013

Het is Lente!

Vorige week hebben we geleerd over de lente. Ook al was het spijtig genoeg niet echt het weer ervoor, het was eerder winter met al die sneeuw. Maar toch hebben we ons reuze geamuseerd. We hebben mooie gipsbloempotje gemaakt met een bloemetje in om te verkopen op onze Paashappening! 
Daarna hebben we in onze zelfgemaakte bloempotjes mooie bloemetjes geplant en water gegeven. 
Ook hebben we leren zaaien: eerst moesten we aarde scheppen in de bak, daarna gingen we de zaadjes zaaien en vervolgens gaven we de zaadjes veel water zodat ze goed konden groeien.
 


 
We hebben ook geleerd over de begrippen VOL en LEEG. De bloempotjes gingen we sorteren van leeg naar vol en daarna gingen we zelf de potjes vullen met aarde tot ze vol waren.
De kinderen van het 2de leerjaar waren in de klas een mooi verhaaltje komen voorlezen over Roodkapje. Dat was ook heel fijn en hadden ze heel goed gedaan. Een dikke proficiat voor de leerlingen van het 2de!


Nog enkele foto's wat we nog in de klas hebben gedaan tijdens het hoekenwerk rond bloemen/ lente.We hebben ook nog een mooi liedje geleerd over de bloem en de bij.
Het was al een heel lang en moeilijk liedje maar we kunnen het toch al heel goed meezingen!

Ei, ei ei, de bloem en de bij.
De bloem begint te wiegen.
Wiegen, wiegen, wiegen.
De bij begint te vliegen.
Vliegen vliegen, vliegen.
En zet zich op de bloem.
 
Mag ik van je honing proeven, lieve bloem?
Jij mag van mijn honing proeven, bijtje zoem!
 
Bijtje eet zijn buikje vol en vliegt weer naar zijn bijenhol.
Bloempje vouwt haar blaadjes toe en is zo moe, zo moe.


 

1 opmerking: