vrijdag 27 april 2012

Thema "Baby - geboorte" (5)

Baby's drinken melk, dat wisten we al. Als ze wat groter zijn, leren ze nieuwe smaken kennen. Iets wat baby's heel graag lusten, is fruitpap! Zouden wij dat ook nog lusten???

Deze morgen toonde Jules alles wat je nodig hebt om lekkere fruitpap te maken: appels, appelsienen, bananen en koekjes. De juf had ook nog een mixer en een fruitpers. We bekeken alle voorwerpen langs alle kanten en konden goed vertellen waarvoor alles diende.
En dan aan de slag. maar niet voordat we alle handjes eerst gewassen hadden!
Stap 1: appelsienen persen. De juf sneed de appelsienen in 2 en wij mochten om de beurt een helft uitpersen. Met dat "machientje" van de juf ging dat meteen een pak sneller!
Stap 2: koekjes in kleine stukjes breken.
Stap 3: het appelsiensap erover gieten en even laten weken...
Ondertussen gingen we over naar stap 4: we sneden de appels en de bananen in kleine stukjes. Hier en daar verdween er wel een stukje in de mond...
... maar we hielden er nog genoeg over om bij de koekjes te doen. En dan stap 5: mixen met dat andere machientje van de juf. Die mixer heeft na eventjes mixen jammer genoeg de geest gegeven. Jammer.
De laatste stap (én de belangrijkste stap): proeven. Njammie! We aten de hele kom leeg!
In de namiddag deden we weer een leuke activiteit, samen met de grote kinderen. Wij mochten baby spelen en de grote kindjes waren mama of papa. We lieten het ons allemaal wel gevallen; we genoten van het gestreel, het geaai en het geknuffel. Zaaaalig!
En nu genieten we van een fijn, lang en hopelijk zonnig weekend! Tot woensdag allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten