maandag 10 juni 2013

Feest voor papa!

Het is vaderdag en dan zetten we onze papa's in de bloemetjes. We hebben dan ook maar een leuk geschenkje voor hen gemaakt :-)
 
We hebben geleerd over allemaal verschillend gereedschap dat papa soms gebruikt om iets mee terug te maken. En dan zijn we ook maar zelf aan de slag gegaan. We hebben geleerd hoe we spijkers in houten plankjes moesten kloppen met een hamer. 
We hebben ook een lesje gehad rond allemaal schroeven en dan moesten we opzoek gaan wat bij elkaar paste.


                                              

 
En de schroeven en spijkers kunnen we ook met magneten oppakken.


Sommige papa's hebben een baard of een snor. Maar andere niet, die scheren zich. En dat hebben wij dan ook maar gedaan.We we hebben geleerd welke spulletjes onze papa's gebruiken en welke niet.

Onze papa's waren vroeger ook nog klein: we hebben een spelletjes gedaan rond chronologisch ordenen eerst was er de baby, dan het jongetje, dan papa en dan opa. Maar de juf had ons gefopt en een fout gemaakt! Wij gingen ernaar opzoek en het terug goed leggen.

Als afronding van het thema zijn we buiten mogen gaan 'knoeien' met scheerschuim :-). We zijn in groepjes op het gras gaan zitten aan een groot stuk plastiek. Dan hebben we daar de scheerschuim helemaal mogen uitwrijven met onze twee handen, zo groot mogelijk. En dan konden we mooie tekeningen maken in de scheerschuim.


 
Nog enkele foto's:


 
 
 

2 opmerkingen: