vrijdag 25 januari 2013

Thema: Winter

Met de sneeuw van de afgelopen weken en dagen, konden we niet anders dan over de winter leren... Op maandag keken we in de garderobe van Jules om te kijken of hij warme kleren ertussen had zitten.

 
We mochten de dikke wintertrui van de juf aantrekken en ontdekten dat die lekker zacht, lekker warm, lekker dik en vooral... veel te groot voor ons was!
 
We maakten een dikke warme trui: we kleefden stukje wc-papier op de tekening met gekleurde lijm.
 
En dit waren enkele resultaten...
 
Op dinsdag bekeken we een grote tekening over de winter en vertelden we alles wat we erop konden zien...
 
De grote kleuters die wilden, mochten een puzzel maken van een kikker in de kou...
 
De juf had een moeilijke puzzel bij. We moesten goed kijken naar elk stukje en kleine details opmerken...
 
Er werden deze week puzzelrecords verpulverd! De puzzels in de klas zijn voor sommige kleuters al geen uitdaging meer. Daarom besloot de juf er enkele nieuwe mee te brengen. Anaïs en Burak maakten een puzzel met meer dan 100 stuks! Knap gedaan!!!
 
Op woensdag speelden we een kleurenspel. De juf had 6 sneeuwmannen met elk een andere kleur neus. Elke sneeuwman moest aangekleed worden met wanten, een hoed en een sjaal. Daarom mochten we eerst met een kleurendobbelsteen gooien en dan een kledingsstuk in dezelfde kleur op de sneeuwman plakken...
 
We schilderden Jules met winterkleren...
 
Op donderdag vergeleken we 2 prenten van een sneeuwman. Ze leken erg op elkaar, toch waren en hier en daar kleine verschillen. We moesten dus goed kijken en vergelijken...
 
Op donderdag gingen we de sneeuw eens nader bekijken. We ontdekten dat sneeuw wit was en koud was. Dat je er een bal kan van maken... En dat het smelt...
 
Als sneeuw smelt, wordt het water...
 
Op vrijdag ontwierpen we de nieuwe collectie wanten. We kleurden maar moesten goed nadenken hoe. Want de andere want moest er precies hetzelfde uitzien. Wat konden wij dat goed, zeg!!!
 
We speelden "sneeuwbalgevecht": één kindje kreeg een "sneeuw" bal en moest proberen alle kleuters te tikken...
 
Vrijdagnamiddag speelden we even buiten in de sneeuw om ons daarna te verwarmen met lekkere warme en zelfgemaakte chocolademelk: melk in een pannetje, pannetje op het vuur, stukjes chocolade erin laten smelten, roeren en... proeven! Mmmmmmmm!
 
Posted by Picasa

1 opmerking: