vrijdag 12 oktober 2012

Thema: Zintuigen

Deze week hadden we het over onze zintuigen.
Op maandag probeerden we onze foto terug te vinden mét een blinddoek op onze ogen... Niet gemakkelijk. We ondervonden dat dat kwam omdat we niks konden zien. We kijken dus met onze ogen!
We leerden onze ogen heel goed te gebruiken en moesten 2 dezelfde kaartjes terugvinden...
We knutselden onze eigen verrekijker.
We schilderden een keukenrol en versierden deze met stroken gekleurd papier...
Op dinsdag leerden we onze oren te gebruiken. De juf liet enkele geluiden horen en wij moesten raden welk geluid het was...
Daarna werden we om de beurt geblinddoekt en moesten we raden van waar het geluid (een schuddoosje) kwam...
Op woensdag deden we spelletjes met alle kleuters van de school samen. We werden in gemengde groepjes verdeeld en moesten in de verschillende klassen een activiteit doen. Bij juf Nadine mochten we met natuurklei experimenteren. Met juf Katja mochten we experimenteren met instrumenten. Met juf Natasja deden we een voelmemory en bij onze eigen juf leerden we ruiken en proeven en moesten we raden wat het was...

Op donderdag leerden we over het 5de zintuig: voelen...
Deze week werden er  liefdesrelaties gesmeed: Milan V was in zijn nopjes en kende er duidelijk wat van, van vrouwen charmeren! En Feye zag dat wel zitten!
Toen ging Milan het proberen met Salima...
Op vrijdag deden we onze schoenen en sokken uit en deden we mee aan het Blote-voetenpad. We stapten door koud en warm water, door zand, op kiezelsteentjes en dennentakken,... enz.
Daarna liepen we eventjes met onze blote voetjes naar buiten: dolle pret!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten