vrijdag 25 mei 2012

Thema "Boerderij" (2)

De juf vertelde een verhaal over Jules: Jules mocht een dagje gaan helpen op de boerderij van zijn oom Gust. Hij mocht de kippen voeren, de eieren gaan rapen, de varkensstallen uitmesten, de koeien melken,... Toen al het werk gedaan was, aten ze eieren en dronken ze melk.
Rohit en Alexia waagden zich aan een moeilijke puzzel...
Terwijl anderen met "de boerderij" speelden.
De kleuters die wilden, mochten een werkblaadje maken: ze knipten prentjes van boerderijdieren in de helft en moesten ze nadien terug aan elkaar puzzelen.
We leerden een varken tekenen. De juf vertelde ons stap voor stap wat we moesten doen. Teken een dikke buik. Teken in de buik een bal. Teken in de bal 2 oogjes en een neus met 2 stippen. Teken op de bal twee oortjes. Nu tekenen we nog 4 poten aan de buik en een krulstaart. En zie, het varken is klaar!
We leerden over de verschillende staarten van dieren. Varkens hebben een krulstaart, schapen een staart van wol, paarden hebben een lange staart,... Koeien gebruiken hun staart om vliegen weg te jagen. De haan heeft een kam op zijn kop. We moesten de juiste staart bij elk dier zoeken.
Mevrouw de directeur had een leuke verrassing voor ons: er waren ijsjes overgebleven van op het schoolfeest, net genoeg voor ons allemaal. Njammie, dat smaakte heerlijk bij dit warm weer!
Op vrijdag kwam Luna supertrots naar onze klas. Ze was grote zus geworden van een klein meisje, INDI. Ze had een doos suikerbonen meegebracht. Van harte proficiat aan mama, papa en natuurlijk grote zus Luna!
Vanaf nu krijgen broertjes en zusjes dit blitse body'ke als cadeautje.
De zomer lijkt er aan te komen. De juffen vonden dat het tijd werd om de zwembadjes buiten te zetten, zodat we ons zo nu en dan tijdig konden verfrissen. Sommige kleuters namen dit wel heel letterlijk en waren binnen de 10 tellen drijfnat! Maar plezier dat ze hadden! :-)
Met een laagje zonnecrème op onze huid, konden we lang genieten van de zomerse temperaturen!


En nu verder genieten van het mooie weer én het verlengde weekend!

De kleuters hebben een brief in verband met de schoolreis meegekregen. Vergeet aub niet om het strookje ingevuld én met het nodige geld op dinsdag 29 mei mee te geven!!! Alvast bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten