maandag 6 februari 2012

Thema Winter (1)

Deze week doen we 2 thema's door elkaar. We gaan het deze week vooral hebben over de winter. Het is buiten heel koud geworden; we moeten ons dus warm aankleden, liefst met een muts, sjaal en handschoenen.

Maar met het Hartjesfeest dat eraankomt, praten we ook een beetje over Valentijn en verliefd zijn,...

Deze morgen legde de juf al onze mutsen en sjalen op een hoop. We leerden sorteren; alle mutsen bij elkaar, alle sjalen bij elkaar en alle handschoenen bij elkaar. We bekeken alles goed en ontdekten wie de langste en wie de kortste sjaal had.
Jules deed daarna een beetje gek; hij wilde een muts aandoen en deed die aan zijn voeten. Gelukkig konden wij hem een beetje helpen. Een muts zet je op je hoofd en best om je oren, een sjaal bind je om je nek en handschoenen draag je aan je handen...
Vandaag (en morgen) turnden we samen met onze lievelingsknuffel.
In de klas gaven we Jules een mooie muts, sjaal en wanten. Eerst moesten we zijn jas en zijn gezichtje inkleuren. Daarna verfden we zijn sjaal, muts en wanten. Om dit alles wat zachter te maken, kleefden we wat froezelpapier erop...
Andere kinderen hielden zich bezig met de tafelversiering voor vrijdag: ze kleefden zijde-papieren hartjes op een hartje van piepschuim.
De juf had een nieuwe puzzel meegebracht. We moesten goed kijken naar het puzzelstukje. Als we goed keken, konden we een deel van de tekening terugvinden op de plaat. Zo wisten we waar we het stukje moesten leggen.
We speelden ook nog een spel. De juf had 6 sneeuwmannen die allemaal een neus hadden in een andere kleur. We moesten met de dobbelsteen gooien en een kledingsstuk uitzoeken in dezelfde kleur die de dobbelsteen aangaf.
We kregen bezoek van een poes: ze nestelde zich buiten op de vensterbank...
Juf Shauni (stagiaire kinderverzorging) vertelde nog dit verhaal:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten