woensdag 31 augustus 2011

Morgen is het zover!

Jules is er klaar voor!

De juf is er helemaal klaar voor!

Jij toch ook?!

zaterdag 27 augustus 2011

Bijna klaar om er weer in te vliegen...

Ik heb de laatste dagen veel tijd besteed aan de herinrichting van de klas: de zitbankjes kregen een nieuwe laag verf; sommige speelhoeken werden van plaats verwisseld en voorzien van nieuw materiaal.

De onthaalhoek: hier doen we elke morgen de kalenders (aanwezigheidskalender, week- en weerkalender) en vullen we het takenbord (vriendje van de dag, boekentassen wegzetten, lichten uit- en aandoen) in...
Hier komen we ook telkens zitten voor een gezamenlijke activiteit (verhaal vertellen, groepsspel spelen, liedje leren,...)
De bouwhoek  en automat ('s voormiddags) en leeshoek ('s namiddags)...
De bewegingshoek / de verkleedhoek:
De poppenhoek:

Ook de klaspop Jules werd flink in de watten gelegd: hij kreeg nieuwe kleertjes en werd prompt onderworpen aan een heuse fotosessie. Hij heeft er alvast veel zin in en hoopt van zijn klasgenootjes hetzelfde! Laat de peuters en kleuters maar komen!

Jules gaat 2x per week turnen!
Jules neemt meestal boterhammetjes mee naar school maar blijft soms ook warm eten.
O ja, en Jules draagt geen luier meer. Flink hé?! Thuis gaat hij op het potje maar op school durft hij al op het echte kindertoiletje te zitten.
Na een drukke schooldag is Jules klaar om naar huis te gaan!

maandag 8 augustus 2011

I proudly present...

Het waarom van deze blog?

Vaak hoor je bij de start van het nieuwe schooljaar: "Ach juf, ik zou wel eens een vliegje willen zijn!"
Naar aanleiding daarvan zocht ik naar een middel om enigszins aan die vraag te voldoen.

Lang leve de moderne technologie!

Zie hier de 'geboorte' van deze blog. Hij staat nog maar in zijn startschoenen. Alvorens je wil lopen, moet je leren stappen...

Dus deze blog is voor mij ook een uitdaging. Maar ik ben ervan overtuigd dat, met positieve feedback, het kan uitgroeien tot een leuke site, zowel voor ouders én grootouders en natuurlijk ook voor de kleuters zelf, want zij zijn tenslotte de acteurs.